Vlaamse werkloosheid daalt met 7,1%

Vlaamse werkloosheid daalt met 7,1%

Eind maart doken de Vlaamse werkzoekenden voor het eerst sinds het voorjaar van 2012 opnieuw onder de 200.000. Vlaanderen telde 198.357 niet-werkende werkzoekenden, 15.149 of 7,1% minder dan een jaar eerder. Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid onafgebroken. Ook de zeer langdurige werkloosheid en de allochtone werkloosheid blijven dalen met respectievelijk -3,3% en -5,6%. De Vlaamse werkloosheidsgraad bedraagt momenteel 6,48%.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 8,6%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 9,3% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 3,3%. 

Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 5,6%. Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan is dat zonder meer goed nieuws. Dat zij zich massaal blijven inschrijven bij de VDAB zien we aan de toename met 7,5% in de categorie ‘Andere’, die onder meer de erkende vluchtelingen met een leefloon omvat. 

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Keer op keer bewijzen de maandelijkse werkloosheidsstatistieken dat het goed gaat met de Vlaamse arbeidsmarkt. Voor het eerst sinds 2012 zijn er minder dan 200.000 Vlamingen werkloos. Ook voor wie al een lange tijd zonder job zit, zijn er vandaag kansen. Voor élke leeftijd, in élke provincie, voor mensen van élke afkomst. De maandelijkse statistieken tonen aan dat ons beleid in Vlaanderen juist zit.”
Werk
Veerle Van Nieuwenhuysen Adjunct-woordvoerder minister Philippe Muyters, Kabinet minister Philippe Muyters
Over Vlaams minister Philippe Muyters

Vlaams minister Philippe Muyters
Martelaarsplein 7
1000 Brussel