Vlaamse overheid duidt opnieuw Sodexo aan voor uitgifte dienstencheques

Vlaamse overheid duidt opnieuw Sodexo aan voor uitgifte dienstencheques

Sinds 2016 ligt de operationele uitvoering en de opvolging van het stelsel van de dienstencheques in handen van de regio’s. De Vlaamse overheid besliste de uitgifte van de dienstencheques toe te wijzen aan Sodexo, een opdracht die ten einde loopt op 31 december 2019. De Vlaamse overheid publiceerde in november vorig jaar dan ook een nieuwe offerte-aanvraag en besliste afgelopen vrijdag de opdracht voor het uitgeven van papieren en elektronische dienstencheques vanaf 1 januari 2020 opnieuw toe te kennen aan Sodexo voor een periode van 2 jaar. 

De nieuwe opdracht focust op een klantvriendelijke en digitale dienstverlening voor zowel de gebruikers en de erkende dienstencheque-ondernemingen, als voor de huishoudhulpen. Sodexo zal in haar dienstverlening daarom de komende twee jaar verschillende nieuwe elementen opnemen om de gebruikerservaring van dienstencheques te verbeteren.

Zo zal Sodexo starten met een online betalingsmodule vanuit de beveiligde zone voor gebruikers. Dat betekent dat je opnieuw rechtstreeks en zonder meerkost online zal kunnen betalen. Je zal bovendien ook via de app dienstencheques kunnen bestellen en rechtstreeks afrekenen. Bovendien zal je in de toekomst veilig kunnen inloggen in het systeem voor gebruikers via e-ID of via itsme.

Daarnaast zal ook de extra administratieve kost die wordt aangerekend voor het terugbetalen of omruilen van te veel aangekochte papieren dienstencheques, vervallen vanaf 2020. 

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters:Dienstencheques zijn in Vlaanderen erg populair, vooral bij jonge gezinnen en tweeverdieners. Ze werpen duidelijk hun vruchten af door een goede werk-privé-balans mee mogelijk te maken. We willen dan ook dat de dienstencheques zelf erg gebruiksvriendelijk zijn.
Ben Broeckx, Public Benefits Directeur bij Sodexo:Sodexo is bijzonder blij en vereerd met het vertrouwen dat Minister Muyters en de Vlaamse Regering toont in de capaciteit van haar medewerkers om het Vlaamse dienstencheque systeem kwalitatief te blijven ondersteunen. Ons voorstel voor 2020-2021 wil in nauwe samenwerking met de administratie de gebruikservaring, die in de afgelopen 2 jaar consistent iets hoger dan 8/10 scoorde, nog verder optimaliseren en moderniseren.” 
Werk
Veerle Van Nieuwenhuysen Adjunct-woordvoerder, Kabinet minister Philippe Muyters
Over Vlaams minister Philippe Muyters

Vlaams minister Philippe Muyters
Martelaarsplein 7
1000 Brussel