Vlaams minister Philippe Muyters wordt scheidsrechter tijdens de “Week van de Official”

Vlaams minister Philippe Muyters wordt scheidsrechter tijdens de “Week van de Official”

Tijdens de Week van de Official, van 6 tot 14 oktober 2018, wordt Vlaams minister van Sport Muyters (even) scheidsrechter en vraagt zo respect voor alle 15.000 Vlaamse officials. Want zonder officials zijn er geen wedstrijden.

Tijdens de Week van de Official zetten we alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in Vlaanderen in de bloemetjes. De campagne vraagt om respect en waardering voor de wekelijkse inzet van alle officials in Vlaanderen. Maar liefst 33 sportfederaties, goed voor meer dan 900.000 sporters, zetten in 2018 mee hun schouders onder de vierde editie van de campagneweek.

Acties en initiatieven

Honderden sporters en sportclubs organiseren tijdens deze week heel wat acties en initiatieven om de official te bedanken. Een schouderklopje, een kleine attentie, een feestje,… of gewoon een “dikke merci”.

Tijdens deze week worden ook 5.000 gevulde goodie bags uitgedeeld aan de Vlaamse officials. Het is een rechtstreekse bedanking voor hun wekelijkse inzet.

Bovendien worden opnieuw de hashtags #bedanktscheids #bedanktjury gebruikt om op sociale media de acties te delen.

Minister van alle Vlaamse officials

Op zaterdag 6 oktober geeft minister Muyters het startschot van deze campagne en zal hij een voetbalmatch leiden.

Als Vlaams minister én sportbeoefenaar worden de rollen dus omgedraaid en toont minister Muyters over welke uiteenlopende capaciteiten je dient te beschikken en voor welke fysieke en mentale uitdagingen een official staat.

Maar bovenal wil minister Muyters oproepen om even stil te staan bij de rol van de official in iedere sport en zo mee respect te vragen.

Match: U13 van KRC Gent (start: 12u – Jeugdcomplex, Eikstraat 85A, Oostakker)

 

 

 

Sport
Jan Haegeman kabinet Muyters
Sara Pannecoucke Vlaamse Sportfederatie
Over Vlaams minister Philippe Muyters

Vlaams minister Philippe Muyters
Martelaarsplein 7
1000 Brussel