Vlaams minister Muyters opent topgymnastiekhal

Vlaams minister Muyters opent topgymnastiekhal

Het verschil tussen winst en verlies zit hem vaak in de details. Vandaag opende Vlaams minister van Sport Philippe Muyters in Gent een compleet vernieuwde gymnastiekhal waar onze toppers alle faciliteiten krijgen om aan die details te schaven. De vernieuwde infrastructuur wordt daarmee het neusje van de zalm in Europa.  

 

De Vlaamse gymnastiek beleeft hoogdagen met heel wat mooie internationale uitslagen en een bronzen medaille voor Nina Derwael op het voorbije WK als absolute uitschieter. Het zijn prestaties die niet uit de lucht komen vallen. Ze zijn het gevolg van heel wat bloed, zweet en tranen bij onze talentrijke toppers. En van een gepaste omkadering.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: “Medailles komen niet op bestelling. Je hebt er toptalenten voor nodig die bovendien bereid zijn tot heel wat opoffering. Een juiste omkadering zorgt er voor dat onze toppers het maximale uit hun talenten kunnen puren. Dat doen we bijvoorbeeld door alle expertise rond een sport samen te brengen op één site. Gent is daarbij al enige tijd het mekka voor de gymnastiek. En met resultaat.” 

Vandaag worden de Vlaamse inspanningen voor gymnastiek nog een trap hoger getild. Middels een fikse investering werd de gymnastiekhal van Sport Vlaanderen op amper twee maanden tijd volledig vernieuwd. De zaal behoort daarmee voortaan tot de top drie van gymnastiekfaciliteiten in Europa.

Vlaams minister Muyters: “De vernieuwde zaal en nieuwe toestellen laten onze gymnasten toe wedstrijdsituaties tot in de puntjes na te bootsen. Een uitgebreid systeem van camera’s en monitoren geeft bovendien de mogelijkheid om voor elk toestel elke beweging te analyseren en waar nodig te verbeteren. Het zijn net die zaken die het verschil kunnen maken en die onze gymnasten alle mogelijkheden geven zich optimaal te ontplooien.”
Sport
Jan Haegeman assistent Vlaams minister Muyters
Tanja Vanhoecke communicatieverantwoordelijke Sport Vlaanderen
Over Vlaams minister Philippe Muyters

Vlaams minister Philippe Muyters
Martelaarsplein 7
1000 Brussel