8,5% minder werkzoekenden

8,5% minder werkzoekenden

Vlaamse werkloosheid daalt al sinds augustus 2015

Vlaanderen telde eind juli 205.977 niet-werkende werkzoekenden, 19.067 of 8,5% minder dan een jaar eerder. Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid onafgebroken. Voor het eerst daalt ook de werkloosheid bij de arbeidsgehandicapten.

Voor de derde maand op rij daalt de Vlaamse werkloosheid met meer dan 8%. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 10,2%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 8,4% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 5,3%. Ook bij de arbeidsgehandicapten tekent zich voor het eerst een bescheiden daling van 0,3% af.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: "In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau, bij elke werkloosheidsduur, autochtoon of allochtoon... De Vlaamse werkloosheid daalt over de hele lijn. We hebben in Vlaanderen echt élk talent nodig op de arbeidsmarkt."
Story image

De allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 6,6%. Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan is dat zonder meer goed nieuws. Dat zij zich massaal blijven inschrijven bij de VDAB zien we aan de toename met 4,7% in de categorie ‘Andere’, die onder meer de erkende vluchtelingen met een leefloon omvat. 

Werk
Thomas Pollet Woordvoerder, Kabinet minister Philippe Muyters
Over Vlaams minister Philippe Muyters

Vlaams minister Philippe Muyters
Martelaarsplein 7
1000 Brussel